Στροφή Βιλπέν στο νόμο για τις ελεύθερες απολύσεις

Προσπάθειες εξόδου από τη γενικευμένη κρίση που έχει προκαλέσει η εμμονή για την εφαρμογή του νόμου για τις ελεύθερες απολύσεις φαίνεται ότι επιχειρεί η γαλλική κυβέρνηση, υπό το βάρος νέων διαδηλώσεων που πραγματοποιούνται σήμερα σε όλη τη Γαλλία. Ο υπουργός Εσωτερικών, Νικολά Σαρκοζί, πρότεινε μία εξάμηνη δοκιμαστική εφαρμογή του νόμου Βιλπέν. Με την πρότασή του συντάχθηκε και ο υπουργός Παιδείας, ενώ ο πρωθυπουργός Βιλπέν απηύθυνε νέα έκκληση στους κοινωνικούς εταίρους για μια «συζήτηση» χωρίς προαπαιτούμενα, μία άποψη που σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του αποτελεί «στροφή».
Τα συνδικάτα, πάντως, ετοιμάζονται πυρετωδώς για την «Μαύρη Τρίτη», στις 28 Μαρτίου, τη μεγάλη γενική απεργία που θα παραλύσει τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην απεργία θα μετάσχουν και τα 8 συνδικάτα της Air France.
Ο Σαρκοζί προειδοποίησε ότι ενόψει της μεγάλης κινητοποίησης υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης των επεισοδίων και στα υποβαθμισμένα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, μετά τις βίαιες ταραχές του περασμένου Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.
Πηγή: skai.gr