Κλείσιμο

Στρατιωτική επέμβαση της Κολομβίας στη Βενεζουέλα;

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι η Κολομβία και οι ΗΠΑ προετοιμάζουν μια στρατιωτική επιχείρηση κατά της Βενεζουέλας και προέβλεψε ότι οι πολίτες της χώρας του γνωρίζουν πως να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε περίπτωση επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια εκπομπής ο Τσάβες επανέλαβε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Κολομβίας προετοιμάζουν επίθεση κατά της Βελεζουέλας που θα ξεκινήσει από το κολομβιανό έδαφος, χώρα με την οποία το Καράκας έχει εξαιρετικά κακές σχέσεις.

Ο κ. Τσάβες μάλιστα ανέφερε ότι οι στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στις νήσους της Καραιβικής, Κουρακάο και Αρούμπα έχουν χρησιμοποιηθεί για τέτοιου είδους προετοιμασίες, όπως επισήμανε και σε ομιλία του στη Κοπεγχάγη στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τσάβες οι στρατιωτικές δυνάμεις και η κυβέρνηση της Κολομβίας , καθώς και η "κυβέρνηση των γιάνκιδων" "είναι έτοιμες να μετακινήσουν στρατιωτικές μονάδες τους" στα σύνορα μεταξύ της Κολομβίας και της Βενεζουέλας καθώς και στις δύο νήσους της Καραϊβικής.

"Οι πιέσεις κατά της Βενεζουέλας αυξάνονται και οι προετοιμασίες είναι γεγονός" διαβεβαίωσε τους ακροατές του ο κ. Τσάβες.

Επικαλέστηκε μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψή του, ένα επεισόδιο κατά το οποίο αεροσκάφος χωρίς πιλότο "γιάνκικης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στην Κολομβία" περιπολούσε το έδαφος της Βενεζουέλας εδώ και μερικές ημέρες και έπαιρνε συνεχώς φωτογραφίες πριν εξαφανιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις του Καράκας με την Κολομβία πάγωσαν τους τελευταίους μήνες μετά από τη συμφωνία της Μπογκοτά με την Ουάσινγκτον που επιτρέπει στις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν επτά στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στο κολομβιανό εδαφος.
Πηγή: skai.gr