Κλείσιμο

Στρατιωτικές επιχειρήσεις

Γιγαντιαία επιχείρηση εναντίον των 150 ανταρτών του ΠΚΚ εξελίσσεται στην περιοχή των συνόρων με τη συμμετοχή 40.000 στρατιωτών και ελικόπτερων του Cobra και Sikorski, γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες.

Οι επιχειρήσεις συγκεντρώνονται στα όρη Τζούντι, Γκαμπάρ και Κάτο στο τρίγωνο Σίρνακ Χακιάρι Σίιρτ. Οι αντάρτες στην περιοχή υπολογίζονται από τις τουρκικές πηγές σε 150 άτομα! Οι στρατιωτικές μονάδες που συμμετέχουν στη μάχη ανήκουν στην 23η Μεραρχία και προωθούνται στην περιοχή με ελικόπτερα.

Τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ έχουν μήκος 340 χιλιομέτρων. Από αυτά τα 120 χιλιόμετρα βρίσκονται στην επαρχία του Σιρνάκ. Η συνοριακή γραμμή αποτελείται από υψηλές οροσειρές, που φτάνουν τα 1.500 μέτρα.

Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι ο συνταγματάρχης Σεζάι Ακγκιούν, διοικητής της Στρατοχωροφυλακής στην επαρχία Γιόζγκατ, αποχώρησε από την αίθουσα τελετών του τοπικού πανεπιστημίου όταν εκλήθη για να μιλήσει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, Ρος Ουίλσον. Επανήλθε μετά τη λήξη της ομιλίας του Αμερικανού πρέσβη.
Πηγή: skai.gr