Στρατηγός Μίλι: Σκοπός των ιρανικών πυραυλικών πληγμάτων ήταν να σκοτωθούν Αμερικανοί

Πηγή: AP

Οι επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους που εξαπέλυσε το Ιράν χθες Τετάρτη είχαν σκοπό να σκοτωθούν πολλά στελέχη του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού και να προκληθούν μεγάλες ζημιές, ιδίως στη βάση Αλ Άσαντ, στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, δήλωσε κορυφαίος αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, προσθέτοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να κριθεί εάν η Τεχεράνη θα προχωρήσει ή όχι σε νέες επιθέσεις.

«Πιστεύω, βάσει όσων είδα και όσων γνωρίζω, ότι [τα ιρανικά πλήγματα] είχαν σκοπό να προκαλέσουν δομικές ζημιές, να καταστρέψουν οχήματα, εξοπλισμό και αεροσκάφη και να σκοτώσουν προσωπικό. Αυτή είναι η δική μου προσωπική εκτίμηση», είπε ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, σε δημοσιογράφους.

Πάντως την ανάλυση «έχουν αναλάβει επαγγελματίες των υπηρεσιών πληροφοριών. Το μελετάμε λοιπόν», συμπλήρωσε ο ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός. Ο στρατηγός Μίλι επαίνεσε τους διοικητές επί του πεδίου διότι έλαβαν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία του προσωπικού των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ