Στους τέσσερις αυξήθηκαν οι νεκροί της επίθεσης στο Στρασβούργο

Σε τέσσερις ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση στο Στρασβούργο, το βράδυ της Τρίτης, καθώς ένας από τους τραυματίες κατέληξε στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για τραυματία που θεωρούνταν ήδη εγκεφαλικά νεκρός. Είναι ο δεύτερος τραυματίας που χάνει την ζωή του το τελευταίο 48ωρο. Σύμφωνα με το κρατικό ιταλικό πρακτορείο ANSA το τέταρτο θύμα είναι ο νεαρός ιταλός δημοσιογράφος Αντόνιο Μεγκαλίτσι.

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ένας ακόμα νοσηλευόμενος είναι εγκεφαλικά νεκρός και συνεπώς ο τελικός απολογισμός αναμένεται να είναι ακόμα πιο βαρύς.

Ο δράστης της επίθεσης, ο 29χρονος Γάλλος Σερίφ Σεκάτ, σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά χθες το βράδυ κατά την διάρκεια μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στο Στρασβούργο.

Είχε κατορθώσει να παραμείνει κρυμμένος επί δύο ημέρες μετά το χτύπημα στην κατάμεστη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Η αγορά έχει ξανανοίξει, ενόψει των εορτών, και ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να επισκεφτεί το σημείο σήμερα το απόγευμα.

Ο Σεκάτ είχε καταδικαστεί για δεκάδες ποινικά αδικήματα στο παρελθόν, στην Γαλλία, την Γερμανία και την Ελβετία. Είχε ενταχθεί στην λίστα των υπόπτων που οι γαλλικές Αρχές θεωρούν κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια.
Πηγή: skai.gr