Στους 9 οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στο Λανθαρότε

Ο απολογισμός του ναυαγίου πλοιαρίου με μετανάστες στ΄ανοιχτά του ισπανικού νησιού Λανθαρότε αυξήθηκε σε εννέα νεκρούς, μετά τον εντοπισμό σήμερα τεσσάρων νέων πτωμάτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

"Υπάρχουν εννέα άνθρωποι νεκροί, εκτός από τέσσερις που διασώθηκαν", δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης του Λανθαρότε.

Πέντε πτώματα βρέθηκαν χθες, Τετάρτη, σε αυτό το νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων, που βρίσκεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, στ΄ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου.

"Σύμφωνα με μερικούς επιζήσαντες, 15 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος και οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων συνεχίζουν να ερευνούν την περιοχή", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι επιχειρήσεις έρευνας συνεχίστηκαν με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων και αρκετών σκαφών, παρά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες "με κύματα τεσσάρων και πέντε μέτρων", σύμφωνα με τον Ισίντορο Μπλάνκο, εκπρόσωπο των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων του Λανθαρότε.

Καμιά πληροφορία δεν δόθηκε για τη χώρα καταγωγής ή την ταυτότητα των μεταναστών αυτών, που είχαν αναχωρήσει την Παρασκευή δια θαλάσσης, όπως εξήγησαν οι διασωθέντες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα Κανάρια Νησιά από τη βορειοδυτική Αφρική το 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ