Στους 5 οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους ανοικτά της Φλόριντα

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως εντόπισε ακόμη τέσσερα πτώματα στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντας στον Ατλαντικό, επιβάτες ενός σκάφους που ανατράπηκε το Σαββατοκύριακο. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης θα σταματήσουν μετά τη δύση του ηλίου σήμερα, εκτός κι αν προκύψουν νέες πληροφορίες.

Με τα τέσσερα αυτά πτώματα, που βρέθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, το σύνολο των νεκρών που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο ανέρχεται σε 5, εκ των 39 ανθρώπων που αγνοούνταν, είπε η αρχηγός της ακτοφυλακής Τζο Αν Μπέρντιαν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στο Μαϊάμι.

«Εάν δεν βρούμε επιπρόσθετες, συγκεκριμένες πληροφορίες που θα μας βοηθήσουν να ανακατευθύνουμε την έρευνά μας, θα αναστείλουμε την επιχείρηση έρευνας», πρόσθεσε.

Ομάδες διάσωσης αναζητούν επιζώντες, από τότε που ένα σκάφος ανατράπηκε, εν μέσω κακοκαιρίας, το πρωί της Κυριακής, μετά τον απόπλου του από τις νήσους Μπίμινι στις Μπαχάμες, σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων ανατολικά του Μαϊάμι, το βράδυ του Σαββάτου.

Διασώστες ανέσυραν νωρίτερα τη σορό ενός ατόμου, όπως έγινε χθες γνωστό από την ακτοφυλακή.

Ο μοναδικός επιζώντας εντοπίστηκε την Τρίτη το πρωί από το πλήρωμα ενός ιδιωτικού κότερου. Ο επιζώντας είπε στις αρχές ότι ήταν μεταξύ μιας ομάδας 40 ανθρώπων που επιβιβάστηκαν στο σκάφος και κανείς τους δεν φορούσε σωσίβιο, σύμφωνα με την ακτοφυλακή.

Δείτε περισσότερες ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ