Στους 49 οι τραυματίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στους 49 οι τραυματίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Σε 300 ανέρχονται οι συλλήψεις κατά τα επεισόδια κατά της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, ενώ 49 είναι οι τραυματίες, τονίζουν γαλλικές πηγές.

Οι δυνάμεις της τάξεως προέβησαν σε 300 συλλήψεις στα περιθώρια της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, τόνισε υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό-Μαρί.

\"Όσον αφορά τους βιαιότερους από τους διαδηλωτές, τους γνωρίζαμε από τρεις ημέρες νωρίτερα, τους εμποδίσαμε να διαπράξουν μία σειρά παραπτωμάτων, προκάλεσαν τους αστυνομικούς[. Υπήρξαν 300 συλλήψεις\", τόνισε η ίδια, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

\"Ως προς τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν, υπάρχει μία ρήτρα του διεθνούς δικαίου που προβλέπει να δικάζονται στον τόπο όπου έχουν διαπράξει τα παραπτώματα\", τόνισε η ίδια για το γεγονός ότι πολλοί από τους συλληφθέντες προέρχονται από άλλες χώρες της Ευρώπης.

Από την πλευρά της, η εισαγγελία του Στρασβούργου τόνισε πως \"μία δράκα\" από \"κάποιες δεκάδες\" συλληφθέντες διαδηλωτές που βρίσκονται υπό κράτηση θα δικασθούν με αυτόφωρη διαδικασία αύριο.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του Επάρχου του Στρασβούργοι, συνολικά 49 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τα βίαια επεισόδια. Οι 15 από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί και πυροσβέστες.

\"Οι υλικές ζημιές είναι πολύ σημαντικές, αλλά παραμένουν περιορισμένες\" μόνον στην περιοχή της Γέφυρας της Ευρώπης, όπου εξελίχθηκαν κατά κύριο λόγο τα επεισόδια, με πρωταγωνιστές τα Black Blocks, που προέρχονται κυρίως από τη γερμανική Άκρα Αριστερά.

Οι διαδηλωτές αυτοί, περίπου 2.000, \"επιτέθηκαν αδιακρίτως σε δημόσια κι ιδιωτικά κτήρια\", πυρπολώντας κυρίως ένα ξενοδοχείο, ένα φαρμακείο και τα \"εγκαταλελειμμένα κτήρια του πρώην τελωνείου στη Γέφυρα της Ευρώπης\", προσθέτουν οι ίδιες πηγές.
Πηγή: skai.gr