Στους 25.342 οι νεκροί στην Αργεντινή από COVID-19

Στην Αργεντινή έσπασε χθες Πέμπτη το φράγμα των 25.000 θανάτων εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου σχεδόν 950.000 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με νεότερα δεδομένα του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 25.342 και αυτός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 949.050 στη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές καταγράφηκαν 421 θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 17.096 μολύνσεις τις προηγούμενες 24 ώρες.

Έπειτα από πολύμηνο περιορισμό, η δραστηριότητα προοδευτικά ξανάρχισε, αλλά οι δημόσιες συγκεντρώσεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους συνεχίζουν να απαγορεύονται. Σε όλη την επικράτεια απαγορεύονται οι μετακινήσεις χωρίς μάσκα.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Αργεντινή καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων και τη δωδέκατη ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των μολύνσεων βρίσκονται πλέον στην επαρχία, το 65% του συνόλου των περιπτώσεων.

Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αργεντινής, η μητροπολιτική ζώνη του Μπουένος Άιρες, με 14 εκατομμύρια κατοίκους, συγκεντρώνει πλέον σήμερα το 35% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, από το 95% όταν η πανδημία άρχιζε να εξαπλώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ