Στον Πάουελ η Πρωτοβουλία της Γενεύης

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ πρόκειται να δεχτεί, σήμερα, στην Ουάσινγκτον τους δύο εμπνευστές της Πρωτοβουλίας της Γενεύης για την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή, τον ισραηλινό πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Γιόσι Μπεϊλίν και τον Παλαιστίνιο υπουργό Πληροφόρησης, Γιάσερ Αμπεντ Ράμπο.
Οι συνομιλίες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών παρουσία και του αμερικανού υπεύθυνου για τη Μέση Ανατολή, Ουίλιαμ Μπερνς, καθώς και του συμβούλου του αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, Έλιοτ Αμπραμς, έγινε γνωστό από αμερικανούς αξιωματούχους.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Μπους εκδήλωσε την υποστήριξή του στην Πρωτοβουλία αυτή, με αφορμή την υποδοχή στο Λευκό Οίκο του βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β‹ με τον οποίο συζήτησε τρόπους επανέναρξης της ειρηνευτικής διαδικασίας για τη Μέση Ανατολή.
"Η Πρωτοβουλία αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη για την ειρήνη», δήλωσε ο κ. Μπους, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές «οι αρχές» οι οποίες αφορούν «την πάταξη της τρομοκρατίας, την εγγύηση της ασφάλειας, και την δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους δημοκρατικού και ελεύθερου».
Από την πλευρά του ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν χαρακτήρισε την Πρωτοβουλία της Γενεύης «λάθος».
Πηγή: skai.gr