Στο υψηλότερο επίπεδο οι θάνατοι από κορωνοϊό σε Αγγλία και Ουαλία

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στην Αγγλία και στην Ουαλία έφτασαν στα μέσα Αυγούστου στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή από το τέλος του προηγούμενου κύματος της πανδημίας.

Νεότερα απολογιστικά στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS) δείχνουν ότι την εβδομάδα έως και τις 13 Αυγούστου επιβεβαιώθηκαν 571 θάνατοι λόγω COVID-19 με βάση τα πιστοποιητικά θανάτου.

Είναι ο χειρότερος εβδομαδιαίος απολογισμός από τους 719 θανάτους της εβδομάδας που έληξε στις 26 Μαρτίου.

Το ONS υπολογίζει ότι συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από την αρχή της πανδημίας 156.958 θάνατοι οφείλονται στην COVID-19.

Ο απολογισμός αυτός διαφέρει από τον επίσημο κυβερνητικό αριθμό των 131.680 θυμάτων, καθώς το Υπουργείο Υγείας προσμετρά μόνο θανάτους επιβεβαιωμένων φορέων που συντελέστηκαν εντός 28 ημερών από τη θετική διάγνωση.

Ξεχωριστά στοιχεία δείχνουν ότι από τις 312 αυτοδιοικητικές μονάδες στην Αγγλία οι 210 κατέγραψαν αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού σε εβδομαδιαία βάση, 100 κατέγραψαν μείωση και δύο δεν σημείωσαν αλλαγή.

Χθες, εξάλλου, ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων COVID σε νοσοκομεία της Αγγλίας ξεπέρασε τις 6 χιλιάδες για πρώτη φορά εδώ και πάνω από πέντε μήνες.

Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο στο τέλος της περασμένης εβδομάδας νοσηλεύονταν 6.441 φορείς του ιού.