Στο στόχαστρο Ερντογάν Γαλλία και Ισραήλ - Πυρά Μπαχτσελί κατά Ευρώπης

Στο στόχαστρο του Ερντογάν πλέον δεν είναι μόνο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και το Ισραήλ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του σε συνέδριο της κρατικής αγγλόφωνης τηλεόρασης στόχευσε τη Γαλλία και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Τα κατηγόρησε για αντιδημοκρατική στάση, επειδή δε μετέδιδαν τις ειδήσεις για τα «κίτρινα γιλέκα».

Κατηγορεί, επίσης, το Ισραήλ για κρατική τρομοκρατία εναντίον των Παλαιστινίων.

«Όσοι μας έκαναν μαθήματα της ελευθερίας του Τύπου μετά τα επεισόδια στο Γκεζί αργότερα αγνόησαν τις διαδηλώσεις με τα κίτρινα γιλέκα στο κέντρο του Παρισιού. Δεν αναφέρθηκαν καθόλου στην ασύμμετρη βία της γαλλικής αστυνομίας η οποία τύφλωνε τους διαδηλωτές. Με την πίεση του τον μηχανισμών του Γαλλικού κράτους, τα γαλλικά ΜΜΕ δεν είπαν ούτε μια πρόταση. Παρόμοια στάση βλέπουμε από την κρατική τρομοκρατία που ασκεί το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους.»

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε χαρακτηριστικά: «Oι χώρες οι οποίες συμμαχούν στην ανατολική Μεσόγειο, να συμμαζέψουν τα μυαλά τους, καθώς όποιος προσπαθήσει να εμποδίσει την πορεία μας στην ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να λάβει υπόψη κάθε ενδεχόμενο. Αν επιχειρήσουν να κάνουν μια κίνηση πρέπει να σκεφτούν άλλες χίλιες. H επέμβαση στο τουρκικό πλοίο είναι μια προβοκάτσια που έγινε την ώρα που η χώρα μας προσεγγίζει την Ε.Ε. και έγινε λίγες ημέρες πριν τη σύνοδο της Ε.Ε. Σε Γαλλία και Γερμανία, όπου ζει ο πιο μεγάλος πληθυσμός των Μουσουλμάνων, για πολλές εβδομάδες γίνονται ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές επιθέσεις.»
 

Πηγή: skai.gr