Στο «σφυρί» κιθάρα του Χέντριξ

Μία κιθάρα που ανήκε στον Τζίμι Χέντριξ και το χειρόγραφο των στίχων από ένα τραγούδι των Μπιτλς θα αποτελέσουν αντικείμενα δημοπρασίας που θα πραγματοποιήσει ο Οίκος Κρίστις στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου.
Η κιθάρα Φέντερ, μοντέλο Στρατοκάστερ, που είχε αγοράσει ο Χέντριξ λίγο πριν τον θάνατό του το 1970, εκτιμάται στα 80.000 έως 120.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο ποσό στο οποίο έχει πωληθεί κιθάρα κι ανέρχεται στο ένα εκατ. δολάρια εξακολουθεί να είναι εκείνο που δόθηκε για την `μπλάκι` του Έρικ Κλάπτον σε δημοπρασία του ιδίου οίκου τον Ιούνιο του 2004.
Ένα προσχέδιο των στίχων του Πολ Μακ Κάρτνεϊ για το τραγούδι Maxwell`s Silver Hammer που περιλαμβανόταν στον δίσκο Abbey Road (1969) εκτιμάται μεταξύ 200.000 -300.000 δολαρίων. «Δεν είναι συχνό φαινόμενο να βλέπουμε στην αγορά παλιότερα κείμενα του Μακ Κάρτνεϊ κι αυτή είναι μία πολύ σπάνια ευκαιρία για τους συλλέκτες και τους θαυμαστές του», τόνισε η υπεύθυνη της δημοπρασίας Χέλεν Χέιλ.
Μεταξύ των άλλων αντικειμένων που θα δημοπρατηθούν στους Κρίστις είναι προσωπικά γράμματα και ποιήματα του Μπομπ Ντίλαν.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr