Στο προσκήνιο το σκάνδαλο δωροδοκίας Σαρόν «για το ελληνικό νησί»

Το Ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ κάλεσε σήμερα τον γιο του Αριέλ Σαρόν να καταθέσει κρίσιμα έγγραφα στους ανακριτές που εξετάζουν το σκάνδαλο δωροδοκίας που απειλεί τον ισραηλινό πρωθυπουργό ακόμη και με απομάκρυνση από την εξουσία.
Τα έγγραφα αφορούν παράνομη χρηματοδότηση στην προεκλογική εκστρατεία του Σαρόν και τη δωροδοκία του ισραηλινού πρωθυπουργού από συμπατριώτη του επενδυτή. Η υπόθεση αφορά στην δωροδοκία του γιού του Σαρόν, Γιλάντ, το 1999, όταν ο Αριέλ Σαρόν ήταν υπουργός Εξωτερικών, από τον κτηματομεσίτη Δαβίδ Απέλ, ο οποίος επιδίωκε την πολιτική παρέμβαση της οικογένειας Σαρόν για την αγορά της νησίδας «Πάτροκλος» στο Σαρωνικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χααρέτζ», ο Απέλ σε κατ` ιδίαν συζήτησή του με τον Σαρόν, τον είχε διαβεβαιώσει ότι «ο γιος του θα έβγαζε πολλά χρήματα από αυτή την υπόθεση», ενώ ο ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να δήλωσε «ότι το νησί είναι στα χέρια μας».
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας του Ισραήλ ανέθεσε στον Γενικό εισαγγελέα του κράτους να απαγγείλει κατηγορίες στον ισραηλινό πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν σχετικά με τη υπόθεση, στην οποία φέρεται εμπλεκόμενος ο πρωθυπουργός.
Η επικεφαλής της Εισαγγελίας του Ισραήλ, Εντνα Αρμπέλ, έδωσε την εντολή αυτή στο Γενικό εισαγγελέα Μεναχέμ Μαζούζ, ο οποίος έχει τον τελικό λόγο, αν τελικά θα προσαχθεί σε δίκη ο 76χρονος πρωθυπουργός του Ισραήλ --η απόφαση του Μαζούζ παίζει μεγάλο ρόλο στη συνέχιση, ή όχι, της πρωθυπουργικής θητείας του Σαρόν.
Πηγή: skai.gr