Στο πλευρό της Ισπανίας, Γαλλία και Γερμανία

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Οτο Σίλι, πρότεινε στον ισπανό ομόλογό του, Αθέμπες Πανιάγκουα να αποστείλει στη Μαδρίτη ειδικούς της αστυνομίας της Γερμανίας που ασχολούνται με εγκληματικές πράξεις για να βοηθήσουν στις έρευνες, μετά από τις πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί την ισπανική πρωτεύουσα.
Η γερμανική αστυνομία που ερευνά τα εγκλήματα αυτού του είδους, διαθέτει μια επιτροπή που ειδικεύεται στην αναγνώριση της ταυτότητας θυμάτων πολύ μεγάλων καταστροφών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του κ. Σίλι.
Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης, Ντομινίκ Περμπέν εκτίμησε ότι και το σημερινό πολύνεκρο χτύπημα δείχνει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να ενωθεί όλος ο κόσμος, όλα τα κράτη στον αγώνα της πάταξης της τρομοκρατίας.
Σε επιστολή του στον ισπανό ομόλογό του Χοσέ Μαρία Μισαβίλα αναφέρει ότι ο γαλλικός λαός βρίσκεται στο πλευρό του και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον σκληρά δοκιμαζόμενο ισπανικό λαό.
Και ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν υπογράμμισε σήμερα από τη Χάγη όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ότι η Γαλλία τίθεται στη διάθεση της Ισπανίας μετά από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Μαδρίτη.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση τέτοιου είδους που έγινε στην Ευρώπη και φαίνεται πως ήταν μια επίθεση καλά συντονισμένη από επαγγελματίες», τόνισε ο κ. ντε Βιλπέν σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ολλανδό ομόλογό του Μπέρναρντ Μπότ.
Πηγή: skai.gr