Στο νοσοκομείο ο Πινοσέτ

Ο 88χρονος στρατηγός Πινοσέτ έφτασε στο νοσοκομείο αργά σήμερα το πρωί για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και οι θεράποντες γιατροί συνέστησαν εισαγωγή του για να ελέγξουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω του χρόνιου διαβήτη από τον οποίο πάσχει.
Σύμφωνα με ιατρική ανακοίνωση θα παραμείνει στο νοσοκομείο έως ότου τακτοποιηθεί το αναπνευστικό του πρόβλημα. Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην δικτάτορας (1973-1990) θα παραμείνει κληνήρης έως και αύριο Πέμπτη ένα η κατάσταση της υγείας του δεν επιδεινωθεί.
Αφότου το Ανώτατο δικαστήριο της Χιλής ήρε την ασυλία του πρώην ισχυρού άνδρα της χώρας τον Αύγουστο, ο Πινοσέτ που γλύτωσε μια πρώτη δίκη τον Ιούλιο του 2002, ενδέχεται να κληθεί εκ νέου στα δικαστήρια αυτή τη φορά όχι τα απάνθρωπα εγκλήματα που έγιναν επί θητείας του κατά αντικαθεστωτικών πολιτών, αλλά για την υπόθεση Κόνδορ, ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε στις δεκαετίες του 70 και του 80 από Λατινοαμερικανούς δικτάτορες για την εξάλειψη των πολιτικών τους αντιπάλων.
Παράλληλα ο υπέργηρος πρώην δικτάτορας έχει γίνει αντικείμενο δικαστικής ανάκρισης για τους μυστικούς τραπεζικούς λογαριασμούς που διαθέτει στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr