Στο ναδίρ τα ποσοστά των Εργατικών

Τα χειρότερα ποσοστά αποδοχής -αφότου άρχισαν οι δημοσκοπήσεις, το 1943- συγκεντρώνει το κυβερνών Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Telegraph.

Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση της εταιρίας YouGov δίνει στο Εργατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν ποσοστό 23%, ενώ στο αντιπολιτευόμενο Συντηρητικό Κόμμα, ποσοστό 47%.

Τα ποσοστά αυτά αντανακλούν την ανησυχία του εκλογικού Σώματος για την ύφεση στην οικονομία, την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και στα τρόφιμα και την πρόχειρη μεταρρύθμιση που έγινε στο σύστημα φορολογίας- παράγοντες που έχουν πλήξει την εικόνα του πρωθυπουργού.

Την περασμένη εβδομάδα το Εργατικό Κόμμα έχασε τις εκλογές που έγιναν για την πλήρωση μίας έδρας στο κοινοβούλιο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε τέτοια εκλογική μάχη από το 1978, ένα χρόνο πριν ανέβει στην εξουσία η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η ήττα αυτή, που ήρθε μετά το "χαστούκι" που έφαγαν οι Εργατικοί στις δημοτικές εκλογές, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων για το μέλλον του Γκόρντον Μπράουν στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος.

Αν και ο Γκόρντον Μπράουν δεν είναι υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές πριν από τον Μάιο του 2010, οι Συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον θεωρούνται φαβορί για την άνοδο στην εξουσία και ορισμένα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος εκτιμούν ότι η παράταξη δεν έχει ελπίδα ανάκαμψης όσο παραμένει στην ηγεσία ο Γκόρντον Μπράουν.
Πηγή: skai.gr