Στο μικροσκόπιο των Ηνωμένων Εθνών η παιδική βία

To θέμα της βίας των παιδιών επιχειρούν να μελετήσουν για πρώτη φορά σε παγκόσμια κλίμακα τα Ηνωμένα Έθνη, με εμπεριστατωμένες εκθέσεις που αναλύουν τη φύση, την έκταση και τα αίτια της βίας και εισηγούνται τρόπους για την αντιμετώπισή τους. Τα Ηνωμένα Έθνη ζητούν πλέον από κάθε κράτος να αποκτήσει εθνική στρατηγική για να σταματήσει τη βία κατά των παιδιών.
Σύμφωνα με έρευνα των ΗΕ που διήρκεσε τέσσερα χρόνια, πολλοί ανήλικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σωματική βία η οποία είτε αποκρύπτεται, είτε είναι κοινωνικά αποδεκτή και ασκείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο με την ανοχή των κοινωνιών.
Σε άλλη έκθεση της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Σώστε τα παιδιά» σημειώνεται ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά κρατούνται σε φυλακές σε ολόκληρο τον κόσμο και το 90% αυτών έχουν καταδικασθεί για πταίσματα.
Σύμφωνα με τις έρευνες περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο εξακολουθούν να «τρώνε ξύλο» νόμιμα από τους δασκάλους τους.
«Είναι η στιγμή να αναγνωρίσουμε ότι τα παιδιά έχουν δικαιώματα που τα προστατεύουν όπως όλοι οι πολίτες και δεν είναι μικρά ανθρωπάκια και κτήματα της οικογένειας τους», λέει ένας από τους καθηγητές που πήραν μέρος στις έρευνες. Μιλώντας στο BBC o Πάουλο Σέρτζο Πινέϊρο μιλώντας σύγκρινε τις προσπάθειες για να αντιμετωπισθούν τα δεινά των παιδιών με τους αγώνες για την απελευθέρωση των γυναικών τον 20ο αιώνα και των εργατών τον 19ο.
Πηγή: skai.gr