Στο Κουβέιτ για συνομιλίες ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν αφίχθη στο Κουβέιτ την Κυριακή, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, όπου θα διεξαγάγει συνομιλίες για την παραγωγή πετρελαίου και τις μεσολαβητικές προσπάθειες των Kουβεϊτιανών με στόχο τον τερματισμό της διένεξης του σουνιτικού βασιλείου με το εμιράτο του Κατάρ.

Ο πρίγκιπας Μοχάμεντ θα έχει συνομιλίες με τον Kουβεϊτιανό εμίρη Σέιχ Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζαμπέρ αλ Σαμπάχ, σύμφωνα με το KUNA, το κουβεϊτιανό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος αναμένεται να συζητήσει με τον κουβεϊτιανό εμίρη την επανέναρξη της παραγωγής πετρελαίου σε μια ουδέτερη ζώνη στα σύνορα των δύο κρατών, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Τον συνοδεύει στην επίσκεψή του ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Χάλιντ αλ Φάλεχ, σημείωσαν δύο άλλες πηγές. Κυβερνητικός αξιωματούχος κράτους του Κόλπου δήλωσε στο Reuters νωρίτερα ότι θα γίνει επίσης συζήτηση για το Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους και επιβάλλουν σκληρές κυρώσεις στο Κατάρ, που κατηγορούν ότι προσεγγίζει το Ιράν — η Τεχεράνη αποτελεί μαύρο πρόβατο και τον σημαντικότερο αντίπαλο στον αγώνα για επιρροή στην περιφέρεια για το Ριάντ — και υποστηρίζει την «τρομοκρατία». Η Ντόχα αρνείται τις κατηγορίες.

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ για να τερματιστεί η διένεξη αποτυγχάνουν μέχρι στιγμής.