Στο Ιράκ ο πρωθυπουργός του Κουβέιτ

Ο πρωθυπουργός του Κουβέιτ αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Ιράκ. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη αρχηγού της κουβεϊτιανής κυβέρνησης μετά την ιρακινή εισβολή το 1990.

Την πρόσκληση επέδωσε στον σεΐχη Νάσερ Μοχάμεντ Αλ-Αχμαντ Αλ-Σαμπάχ ο ιρακινός υπουργός Οικονομίας Μπαγιάν Τζαμπρ Σόλαγ που έφθασε την Κυριακή στο Κουβέιτ για συνομιλίες αναφορικά με το χρέος και τις πολεμικές αποζημιώσεις που το Ιράκ οφείλει στη γειτονική του χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ σεΐχης Μοχάμαντ αλ-Σαμπάχ ανακοίνωσε την επίσκεψη υψηλόβαθμου αξιωματούχου του Κουβέιτ στη Βαγδάτη, χωρίς να αναφέρει το όνομα και την ημερομηνία της επίσκεψης, προσθέτοντας ότι ο πρεσβευτής του Κουβέιτ θα παρουσιάσει με την ευκαιρία αυτή τα διαπιστευτήρια του στον πρόεδρο του Ιράκ.

Τον Ιούλιο το Κουβέιτ διόρισε τον Αλί αλ-Μόμεν, πρώην αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, πρώτο του πρεσβευτή στο Ιράκ μετά το 1990.

Ο ιρακινός στρατός εισέβαλε στο Κουβέιτ τον Αύγουστο του 1990. Μετά την εισβολή ο ΟΗΕ επέβαλε κυρώσεις στο καθεστώς του Σαντάμ Χουσέιν, ενώ ένας υπό τις ΗΠΑ διεθνής συνασπισμός νίκησε τις ιρακινές δυνάμεις το 1991.
Πηγή: skai.gr