Κλείσιμο

Στις 23 Ιουνίου οι επαναληπτικές εκλογές στον δήμο Κωνσταντινούπολης

Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο της Τουρκίας (YSK) ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει επανάληψη των τοπικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 

Σύμφωνα με το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 23 Ιουνίου. 

Να σημειωθεί ότι εδώ και εβδομάδες το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που «έχασε» τον δήμο, αλλά και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητούσαν να στηθούν και πάλι κάλπες εξαιτίας παρατυπιών. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας κατήγγειλε μια «ξεκάθαρη δικτατορία». «Είναι παράνομο να κερδίζεις ενάντια στο AKP», δήλωσε στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Ονουρσάλ Αντιγκιουζέλ.

«Αυτό το σύστημα που απορρίπτει τη βούληση του λαού και περιφρονεί τον νόμο δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε νόμιμο. Αυτό είναι ξεκάθαρη δικτατορία», τόνισε.

Στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου, ο υποψήφιος του CHP, Εκρέμ Ιμάμογλου επικράτησε και εκλέχθηκε νέος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, τερματίζοντας τον 25χρονο έλεγχο του AKP και των ισλαμιστών προκατόχων του, επιφέροντας πλήγμα στον Ερντογάν. Έχει ήδη ορκισθεί δήμαρχος.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ