Κλείσιμο

Στις 20 Ιανουαρίου η δίκη για τη δολοφονία της Λίντ

Στις 20 Ιανουαρίου στη Στοκχόλμη θα αρχίσει η δίκη του 24χρονου σέρβου μετανάστη Μιχαΐλο Μιχαΐλοβιτς, που κατηγορείται για τη δολοφονίας της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ, γράφει σήμερα η εφημερίδα «Dagens Nyheter». Επικαλούμενη πηγές της εισαγγελίας η σουηδική εφημερίδα αναφέρει ότι η δίκη αναμένεται να κρατήσει μία εβδομάδα.
Η Ανα Λίντ μαχαιρώθηκε καθώς έκανε τα ψώνια της σε κεντρικό πολυκατάστημα στη Στοκχόλμη. Μετά από ανακρίσεις η σουηδική αστυνομία συνέλαβε τον 24χρονο Μιχαΐλο Μιχαΐλοβιτς ως ύποπτο για τη δολοφονία. Ο ίδιος ο σέρβος υποστηρίζει ότι είναι αθώος αλλά οι αρχές τόνισαν ότι έχουν αδιάσειστες αποδείξεις για την ενοχή του. Πριν ένα μήνα η αστυνομία βρήκε σε δάσος ένα παντελόνι που έφερε κηλίδες αίματος και το οποίο πιστεύεται ότι είναι αυτό που φορούσε ο ύποπτος για τη δολοφονία της σουηδής υπουργού Εξωτερικών Ανα Λιντ.
Το επιστημονικό εργαστήριο της σουηδικής αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι το παντελόνι έφερε κηλίδες αίματος της πρώην υπουργού. Ο εντοπισμός του στοιχείου αυτού έρχεται να ενισχύσει τις πεποιθήσεις των ερευνητών της σουηδικής αστυνομίας, οι οποίοι έχουν ήδη στη διάθεσή τους τα πορίσματα αναλύσεων του DΝΑ από το όπλο με το οποίο έγινε ο φόνος και από το κασκέτο που είχε αφήσει πίσω του ο δολοφόνος.
Πηγή: skai.gr