Κλείσιμο

Στήριξη στον Μπαϊρού

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Μισέλ Καμντεσύ, εξέφρασε δημόσια την στήριξή του στον κεντρώο υποψήφιο πρόεδρο Φρανσουά Μπαϊρού, όπως ανέφερε το επιτελείο του Μπαϊρού.

\Δεσμεύοντας εμένα και μόνον, εκτιμώ ότι ο Φρανσουά Μπαϊρού είναι ο καλύτερα τοποθετημένος για να δηλώσει στους Γάλλους και στους Ευρωπαίους το από καιρού αναμενόμενο από αυτούς: η ενωμένη Γαλλία επέστρεψε...\

Όμως ο κ. Καμντεσύ επισήμανε πως ποτέ άλλοτε οι βασικές θέσεις των τριών κυρίων υποψηφίων της αναμέτρησης αυτής δεν ήταν τόσο κοντινές...

\Για να ξαναπάρει εμπρός, η Γαλλία έχει ανάγκη πολλών μεταρρυθμίσεων, θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις που δεν μπορεί να αντέξουν τη διαχωριστική γραμμή ΑριστεράΔεξιά, αλλά για να γίνουν θέλουν να σκιρτήσει όλη μαζί η Γαλλία\, τόνισε ο κ. Καμντεσύ.

Επιφυλακτικότητα προκάλεσε στον ίδιο το γεγονός ότι κατά τις δημοσκοπήσεις οποιοσδήποτε των τριών υποψηφίων δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει, μη έχοντας την στήριξη και των δύο άλλων, κάτι που υποκρίνονται ότι αγνοούν και ο Νικολά Σαρκοζί αλλά και η Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο Καμντεσύ είναι ο συγγραφέας της οικονομικής μονογραφίας \Φρένα στην οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας\, που εξέδωσε το 2004 και επέδωσε πρόσφατα στον κ. Σαρκοζί.
Πηγή: skai.gr