Στην πυρά οι πορνοστάρ στο Ιράν

Με την εσχάτη των ποινών απειλούνται οι συντελεστές προνογραφικών ταινιών στο Ιράν. Το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει σκληρότατες ποινές για όσους δημιουργούν, διανέμουν και πρωταγωνιστούν σε πορνογραφικό υλικό.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 148 βουλευτές, 5 το καταψήφισαν και 4 δήλωσαν απόντες. Οι ένοχοι θα τιμωρούνται με την κατηγορία της "διαφθοράς του κόσμου".

Ο όρος "διαφθορέας του κόσμου" προέρχεται από το Κοράνι και συγκαταλέγεται στα πιο σοβαρά αδικήματα. Σύμφωνα με τον Ισλαμικό Ποινικό Κώδικα, η ποινή πρέπει να είναι ο θάνατος.

Το νομοσχέδιο κρίνει παράνομη κάθε μορφή οπτικοακουστικού πορνογραφικού υλικού.

Η "ιδέα" για τη σύνταξη του εν λόγω νομοσχεδίου αναπτύχθηκε πριν από ένα χρόνο όταν κυκλοφόρησε ευρέως στο Ιράν ένα βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν η Ιρανή ηθοποιός Ζάχρα Εμίρ Εμπραχίμι σε ερωτικές περιπτύξεις με έναν άνδρα.

Αμέσως διετάχθη έρευνα, η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η ηθοποιός δήλωσε ότι στο φιλμ δεν πρωταγωνιστούσε αυτή και υποστήριξε ότι επρόκειτο για κακόβουλο σχέδιο ενός πρώην αρραβωνιαστικού της, ο οποίος ήθελε να καταστρέψει την καριέρα της.

Η Εμπραχίμι κινδυνεύει να μαστιγωθεί, ενώ ο άνδρας με τον οποίο υποτίθεται ότι συνευρέθη -και που μάλλον ευθύνεται για την κυκλοφορία του βίντεο -, βρίσκεται ήδη στη φυλακή.
Πηγή: Πηγή BBC (Επιμέλεια: Βασιλική Κοτζιά)