Στην ώρα τους οι εκλογές

"Οι βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα, τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο", δήλωσε σε συνέντευξη, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας τις πιέσεις να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

"Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Η κυβέρνησή μας θέλει να αποδείξει πως η Τουρκία μπορεί να κυβερνηθεί για μια πλήρη πενταετή θητεία. Η προεκλογική εκστρατεία θα αρχίσει τον Ιούλιο", δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε και σήμερα να πει αν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, λέγοντας πως το κόμμα του θα ανακοινώσει τον υποψήφιό του στις 16 Απριλίου.

Πολλοί τούρκοι επιχειρηματίες και μερικά μέλη του κόμματος του έχουν ζητήσει από τον Ερντογάν να παραμείνει στην πρωθυπουργία για να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι πολιτικές εντάσεις θα αυξηθούν αν ο Ερντογάν, ο οποίος έχει ισλαμιστικές πολιτικές καταβολές, γίνει πρόεδρος της Τουρκίας.
Πηγή: skai.gr