Στην Καμπούλ ο Μουσάραφ

Στη πρωτεύουσα του Αφγανιστάν,  Καμπούλ βρίσκεται τη Κυριακή ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ προκειμένου να συμμετάσχει στο κλείσιμο των εργασιών της Ζίργκα για την ειρήνη.

Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι προεδρεύει της Ζίργκα στην οποία συμμετείχαν 700 πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες και αρχηγοί φυλών από τις δύο χώρες με αντικείμενο την επεξεργασία κοινής στρατηγικής για την αντιμετώπιση των Ταλιμπάν.

Ο πρόεδρος Μουσάραφ είχε απογοητεύσει πολλούς ηγέτες όταν ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν θα μπορούσε να παραστεί στη διάσκεψη.

Οι δύο πρόεδροι θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση πριν μεταβούν στον τόπο όπου διεξάγεται η Ζίργκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πακιστανικής πρεσβείας στην Καμπούλ.

Να σημειωθεί ότι Πακιστάν και Αφγανιστάν αποτελούν τους πιο ισχυρούς συμμάχους των ΗΠΑ στη περιοχή και δηλώνουν συμμέτοχοι στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Ωστόσο, πολλοί αφγανοί αξιωματούχοι κατηγορούν το Πακιστάν ότι προσφέρει καταφύγιο τόσο στους Ταλιμπάν όσο και στους μαχητές της Αλ Κάιντα.
Πηγή: skai.gr