Στην Ινδία πάνω από το 1/3 των υποσιτιζόμενων στο κόσμο

Πάνω από το ένα τρίτο των ανθρώπων που υποσιτίζονται διαμένει στην Ινδία και αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί εν μέσω της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Περίπου το 35% του πληθυσμού της Ινδίας, δηλαδή περίπου 350 εκατομμύρια, υποσιτίζεται και δεν γνωρίζει από πού θα προέλθει το επόμενο γεύμα του, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (WFP), ενώ περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα δεν έχουν επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα.

Ο αριθμός αυτών που υποσιτίζονται αυξήθηκε κατά περίπου εκατό εκατομμύρια πέρυσι, παρατηρεί η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η οργάνωση ActionAid εξαίρει τις προσπάθειες της Βραζιλίας και της Κίνας για τον τερματισμό του φαινομένου του υποσιτισμού και παρατηρεί ότι η Κίνα είναι σε θέση να περιορίσει τον αριθμό αυτών που υποσιτίζονται μέχρι 58 εκατομμύρια μέσα σε δέκα χρόνια μέσω της κρατικής υποστήριξης προς τους μικρούς αγρότες.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τα Τρόφιμα και την Γεωργία (FAO) Ζακ Ντιούφ, κατά την εναρκτήρια τελετή για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στη Ρώμη,  ζήτησε την καταπολέμηση της πείνας και ανέφερε ότι πρόκειται για μία "κρίση χωρίς προηγούμενο".

Μάλιστα τόνισε, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από την πείνα έχει ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο.

Ο κ. Ντιούφ κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλον τον κόσμο να αυξήσουν στο 17% το μερίδιο της βοήθειας που θα χορηγείται για την γεωργία και την ενίσχυση της ανάπτυξης, το οποίο σήμερα βρίσκεται στο 5%.
Πηγή: skai.gr