Στην εντατική ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον- Νοσηλεύται για λοίμωξη αλλά «σε καλή κατάσταση»

Ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον εισήχθη στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας για λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που εξαπλώθηκε στην κυκλοφορία του αίματός του, δήλωσαν οι γιατροί του στο CNN την Πέμπτη.

"Εισήχθη στη ΜΕΘ για στενή παρακολούθηση, κυρίως για λόγους διακριτικότητας", σύμφωνα με κοινή δήλωση την Πέμπτη το βράδυ από τον Δρ. Ο Alpesh Amin, πρόεδρος της ιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο UC Irvine και ο Dr. Λίζα Μπαρντάκ, προσωπική κύρια ιατρός της Κλίντον. Είπαν ότι ο Κλίντον ήταν στη ΜΕΘ για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας, όχι επειδή χρειάζεται εντατική φροντίδα.

Ο Κλίντον είναι σε καλή διάθεση, μιλάει με την οικογένεια και το προσωπικό και έχει σηκωθεί και περπατά, σύμφωνα με τους γιατρούς και το προσωπικό του.

"Μετά από δύο ημέρες θεραπείας, ο αριθμός των λευκών αιμοσφαιρίων μειώνεται και ανταποκρίνεται καλά στα αντιβιοτικά", δήλωσαν οι γιατροί.

«Ελπίζουμε να τον πάμε σύντομα στο σπίτι».

Ο Κλίντον, ο οποίος βρισκόταν στην Καλιφόρνια για μια ιδιωτική εκδήλωση για το ίδρυμά του, ένιωθε κουρασμένος την Τρίτη και εισήχθη στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το γραφείο του.

Οι γιατροί του πρώην προέδρου είπαν ότι οι ουρολογικές λοιμώξεις είναι πολύ συχνές στους ηλικιωμένους και αντιμετωπίζονται εύκολα, αν και μπορούν γρήγορα να εξαπλωθούν στην κυκλοφορία του αίματος.

Ο Κλίντον θα λάβει ενδοφλέβια αντιβιοτικά μέχρι την Παρασκευή, οπότε πιθανότατα θα στραφεί σε από του στόματος αντιβιοτικά. Οι ζωτικές μετρήσεις του είναι όλες σταθερές, είπαν οι γιατροί.

Πηγή: CNN