Στην Άγκυρα ο Άσαντ

Στην Άγκυρα ο Άσαντ
Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Ασαντ ξεκινά "επίσημη επίσκεψη" στην Άγκυρα, στη διάρκεια της οποίας είναι προγραμματισμένο να γίνουν συνομιλίες με υψηλόβαθμους τούρκους αξιωματούχους για "θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος". Τον σύρο πρόεδρο θα συνοδεύσει η σύζυγός του Ασμα, όπως μετέδωσε το συριακό πρακτορείο Sana.

Πρόσφατα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αλί Μπαμπατζάν επέδωσε στον σύρο πρόεδρο την επίσημη πρόσκληση, από τον τούρκο ομόλογό του Αμπντουλάχ Γκιούλ, να επισκεφθεί την Άγκυρα.

Η τουρκοσυριακή σύνοδος κορυφής θα γίνει σε κοντινή χρονική απόσταση από την περιφερειακή διάσκεψη με θέμα το Μεσανατολικό, που μέσα στο Νοέμβριο θα γίνει υπό την αιγίδα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη δήλωση του προέδρου Άσαντ, η Δαμασκός θα συμμετάσχει στην ανωτέρω διάσκεψη "μόνον εφόσον στην ημερησία διάταξή της" είναι και το ζήτημα με τα Υψώματα του Γκολάν (κατέχονται από το μέσον του 1967 από το Ισραήλ.

Αυτή που είναι βέβαιη από τούδε, είναι η συμμετοχή της Συρίας στη διεθνή διάσκεψη με θέμα το Ιράκ που τον ερχόμενο μήνα θα φιλοξενηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

"Επιθυμούμε να δρούμε με τρόπο αποτελεσματικό" είχε σχολιάσει αναφορικά με την ανωτέρω από την πλευρά του ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας, Ουαλίντ Μουάλεμ.

Ας σημειωθεί ότι η Τουρκία δια της επίσημης οδού ζήτησε "διασαφηνίσεις" από το Ισραήλ για την αεροπορική επιδρομή, με "στόχο" μέσα στη συριακή επικράτεια την 6η Σεπτεμβρίου. "Την έκπληξή" του, αναφορικά με την επιδρομή, είχε εκφράσει ευρισκόμενος πρόσφατα στη Δαμασκό ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αλι Μπαμπατζάν.
Πηγή: skai.gr