Στη Σερβία οι νόμοι εφαρμόζονται...

Κάποιοι είναι λιγότερο "Βαλκάνιοι" σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των νόμων.. .

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, θα κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για ένα ποτήρι σαμπάνια που κατανάλωσε, γιορτάζοντας την πρόκριση της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τον αγώνα με την εθνική Ρουμανίας, στις 10 Οκτωβρίου!

Η αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου κατάθεσε μήνυση κατά του προέδρου της Δημοκρατίας και άλλων τριών ατόμων για παραβίαση του νόμου περί αποτροπής της βίας και ανάρμοστη συμπεριφορά εντός αθλητικού χώρου.

Ο νόμος αυτός- μεταξύ άλλων- απαγορεύει και την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στο εσωτερικό των αθλητικών εγκαταστάσεων πριν από, κατά τη διάρκεια, αλλά και έπειτα από κάποια αθλητική διοργάνωση.

Ο πρόεδρος Μπόρις Τάντιτς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τόμισλαβ Κάρατζιτς, η υπουργός Αθλητισμού, Σνέζανα Σάμαρτζιτς, κατηγορούνται ότι παραβίασαν το συγκεκριμένο νόμο, καταναλώνοντας σαμπάνια στο χώρο των επισήμων, εντός του σταδίου, μετά τον ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής Σερβίας με την Ρουμανία, γιορτάζοντας την πρόκριση στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010.

Αρχικά, το θέμα κίνησαν τα ΜΜΕ αλλά και κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο Μπόρις Τάντιτς δήλωσε ότι, "ο νόμος είναι ίδιος για όλους τους πολίτες" και εάν κριθεί ένοχος, θα πληρώσει το πρόστιμο που θα του επιβληθεί.

"Παρά το γεγονός ότι δεν ήπια σαμπάνια, παρά μόνο τσούγκρισα το ποτήρι, εάν η δικαιοσύνη κρίνει ότι παραβίασα το νόμο, θα συμμορφωθώ με την απόφαση και θα καταβάλω το πρόστιμο", δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, σχολιάζοντας το γεγονός.

Σύμφωνα με τα σερβικά ΜΜΕ, το παράπτωμα που κατηγορείται ότι διέπραξε ο κ. Τάντιτς εκδικάζεται από πταισματοδίκη και συνήθως τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο.
Πηγή: skai.gr