Στη «φάκα» των Ρώσων φαρσέρ ο Ρεπουμπλικανός επικριτής του Τραμπ

«Θύμα» των Ρώσων φαρσέρ Αλεξέι Στολιάροφ και Βλαντιμίρ Κουζνέτσοφ, έπεσε ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ τον περασμένο Αύγουστο, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από άνδρα που του συστήθηκε ως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Ευχαριστώ πολύ που με καλέσατε κύριε υπουργέ», «θέλω να το κάνω αυτό μία [κατάσταση] αμοιβαίου κέρδους, αν μπορούμε», είπε ο Γερουσιαστής.

Στο τηλέφωνο βέβαια ήταν οι Ρώσοι φαρσέρ, γνωστοί και με τα ψευδώνυμα Στολγιάροφ και Κουζνέτσοφ και όχι ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Τι είπε ο Γερουσιαστής στους Ρώσους φαρσέρ

Η ουσία της συζήτησης που είχε ο Γκρέιαμ με τον Στολιάροφ που υποδύονταν τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είναι σχετική με την κινητοποίηση του Γκρέιαμ για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ως τιμωρία κατά της επιθετικής ενέργειας της σε βάρος των Κούρδων στα βόρεια της Συρίας.

Ο Γκρέιαμ χαρακτήρισε τους Κούρδους ως «απειλή» για την Τουρκία στο τηλεφώνημα αυτό, ερχόμενος εμφανώς σε αντίθεση με τα όσα έχει ισχυριστεί δημοσίως κατά τις τελευταίες ημέρες.

Ο γερουσιαστής έκανε επίσης, αναφορά στο προσωπικό ενδιαφέρον του προέδρου Τραμπ για την υπόθεση της «τουρκικής τράπεζας» στο ίδιο τηλεφώνημα, που φαίνεται να σχετίζεται με την δικαστική υπόθεση στις ΗΠΑ και την εμπλοκή του Τούρκου-Ιρανού εμπόρου χρυσού Ρεζά Ζαράμπ και πελάτη του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζιουλιάνι.

Το Bloomberg ανέφερε την Τετάρτη, ότι ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον (τότε) υπουργό Εξωτερικών Ρεη Τίλερσον (2017) να ασκήσει επιρροή στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να εκπέσει η υπόθεση Ζαράμπ.

Πώς έμαθε το Politico για τη φάρσα

Ο Στολιάροφ, ένας από τους δυο Ρώσους φαρσέρ ήταν εκείνος που έδωσε στο Politico αντίγραφο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Γκρέιαμ. Την αυθεντικότητα του τηλεφωνήματος επιβεβαίωσε, ο Κέβιν Μπίσοπ εκπρόσωπος του Γερουσιαστή Γκρέιαμ.

«Έχουμε επιτυχώς σταματήσει αρκετές προσπάθειες [επίδοξων] φαρσέρ σε βάρος του Γερουσιαστή Γκρέιαμ και του γραφείου του», τόνισε ο Μπίσοπ προσθέτοντας ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αξιοποιήθηκαν κενά στο σύστημα ελέγχου και όντως κατέγραψαν τον Γερουσιαστή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερουσιαστής Γκρέιαμ, έχει βρεθεί στο προσκήνιο της τελευταίες ημέρες, καθώς είναι από τους σφοδρότερους επικριτές του προέδρου Τραμπ στην επιλογή του να «προδώσει» τους συμμάχους Κούρδους, ανοίγοντας στον Ερντογάν το πράσινο φως για την επέμβαση στη βορειοανατολική Συρία.

Ποιοι είναι οι Ρώσοι φαρσέρ και η σχέση τους με το Κρεμλίνο

Οι δυο φαρσέρ, φέρονται να συνδέονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και έχουν γίνει ευρύτερα γνωστοί τα τελευταία χρόνια από τα τηλεφωνήματα που κάνουν σε ανυποψίαστους πολιτικούς της Δύσης. Μεταξύ αυτών, ο βουλευτής των Δημοκρατικών Άνταμ Σιφ. Οι δύο κωμικοί έχουν κινήσει τις υποψίες ότι τα τηλεφωνήματά τους γίνονται μέσω βοήθειας που προσφέρει το Κρεμλίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ