Κλείσιμο

Στενεύουν τα περιθώρια για επίλυση του Κυπριακού

Για την επανένωση της Κύπρου στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας δεσμευτήκαν Τάσος Παπαδόπουλος και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην κοινή συνάντησή τους, χθες, με το βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Ιμπραχίμ Γκαμπάρι. Όπως δήλωσε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, τα δύσκολα θα ξεκινήσουν όταν αρχίσουν οι συνομιλίες.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Κύπρου και ο τουρκοκύπριος ηγέτης αναγνωρίζουν το γεγονός ότι το status quo είναι απαράδεκτο και η παράτασή του θα είχε αρνητικές επιπτώσεις. Τονίζουν, επίσης, ότι μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού είναι επιθυμητή και δεν πρέπει να καθυστερήσει άλλο.
Η διαδικασία για δικοινοτικές συνομιλίες σε θέματα ουσίας, παράλληλα με θέματα καθημερινότητας θα ξεκινήσει άμεσα, ενώ οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν εκ νέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικώς θα δημιουργηθούν δύο τεχνικές επιτροπές και αργότερα θα ακολουθήσει και η σύσταση άλλων.
Ο Κύπριος πρόεδρος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα. Αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.
Πηγή: skai.gr