Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Οι Αμερικανοί τουρίστες θα πρέπει να αποφύγουν τα ταξίδια στην Ιταλία

Και η Ιταλία συγκαταλέγεται στις χώρες που, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι Αμερικανοί τουρίστες θα πρέπει να αποφύγουν να επισκεφθούν φέτος το καλοκαίρι, λόγω του «πολύ υψηλού επιπέδου κορωνοϊού».

Η οδηγία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στη Ρώμη και τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης δίνουν απόψε ιδιαίτερη έμφαση στην είδηση. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση, μέσω του σάιτ της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αιώνια Πόλη, τονίζει:

«Στην Ιταλία υπάρχει από παλιά τρομοκρατικός κίνδυνος, με ομάδες οι οποίες συνεχίζουν να σχεδιάζουν ενδεχόμενες επιθέσεις. Οι τρομοκράτες θα μπορούσαν να επιτεθούν, με μικρή ή και καμία προειδοποίηση, κατά τουριστικών προορισμών, νευραλγικών κέντρων του τομέα μεταφορών, αγορών, εμπορικών κέντρων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλάμπ και εδρών της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις αρχές Απριλίου ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι υπογράμμισε την σημασία του να διευκολυνθεί η άφιξη των αμερικανών τουριστών στην χώρα του, για να μπορέσει να ανακάμψει, φέτος, ο τουριστικός τομέας

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρόσθεσε περίπου 100 χώρες στο «Επίπεδο 4» του καταλόγου των ταξιδιωτικών οδηγιών του, συμβουλεύοντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν σε αυτές, λόγω «του πολύ υψηλού επιπέδου της Covid-19», όπως ανέφερε.

Σε αυτόν τον αναθεωρημένο κατάλογο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Γαλλία, η Γερμανία και οι περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ