Κλείσιμο

Στεφάνια από την Ελλάδα στο Μαραθώνιο της Βοστώνης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για πρώτη φορά τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Βοστώνης, η οποία συμπεριέλαβε την παρουσίαση στεφανιών από την Ελλάδα. Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας, Στράτος Ευθυμίου, παρέδωσε στον Πρόεδρο της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Βοστώνης τέσσερα στεφάνια από επιχρυσωμένα κλαδιά ελιάς, με τα οποία θα στεφανωθούν τη Δευτέρα οι τέσσερις νικητές του 125ου Μαραθωνίου.

"Αποτελεί ξεχωριστή τιμή η συμμετοχή μας στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Βοστώνης και η παρουσίαση των τεσσάρων αυτών στεφανιών με κλαδιά ελιάς, ως δώρο από την Ελλάδα. Τα χρυσά αυτά στεφάνια συνδέουν τη Βοστώνη, την «Αθήνα της Αμερικής», με τις ελληνικές ρίζες του Μαραθωνίου και τα ιδανικά του ευ αγωνίζεσθαι, της δημοκρατίας, και της ελευθερίας» δήλωσε ο κ. Ευθυμίου, ο οποίος προσκάλεσε τους πολίτες της Βοστώνης να επισκεφτούν το καλοκαίρι την Ελλάδα με τη νέα απευθείας πτήση από τη Βοστώνη προς Αθήνα.  

"Η Οργάνωση Alpha Omega (A.O.C.) είναι υπερήφανη για τη μακροχρόνια υποστήριξη που έχει προσφέρει και τη συνεργασία της με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας για την παρουσίαση αυτών των στεφάνων. Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε τα ιδανικά του Ελληνισμού και να διατηρήσουμε την παράδοση απονομής των στεφανιών ως μέρος του Μαραθωνίου της Βοστώνης," δήλωσε ο Κώστας Σιδερίδης, Πρόεδρος της A.O.C., του Ελληνοαμερικανικού φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το Ελληνικό Γενικό Προξενείο για την παρουσίαση των στεφανιών.

"Για πολλά χρόνια, τα χρυσά αυτά στεφάνια, με τα οποία στέφονται οι πρωταθλητές του Μαραθωνίου της Βοστώνης αποτελούν σύμβολο αθλητικής αριστείας και θριάμβου εδώ στη Βοστώνη", δήλωσε ο Δρ. Michael P. O'Leary, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Βοστώνης. «Ευχαριστούμε από καρδιάς το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας και την Οργάνωση Alpha Omega για τη συνέχιση αυτής της σημαντικής παράδοσης που συνδέει τον αγώνα μας με τις ρίζες του στον Μαραθώνα. Η στέψη των πρωταθλητών μας θα είναι μια πολύ σπουδαία στιγμή στον 125ο Μαραθώνιο της Βοστώνης».

Στην παρουσίαση των στεφανιών συμμετείχαν η ηγεσία της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Βοστώνης, ο Πρόεδρος της ομογενειακής οργάνωσης Alpha Omega, Κώστας Σιδερίδης και ο Tim Kilduff, επικεφαλής του ιδρύματος 26.2, το οποίο εργάζεται για την ίδρυση στο Hopkinton της Μασαχουσέτης, σημείο εκκίνησης του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενός διεθνούς κέντρου Μαραθωνίου, το οποίο θα περιλαμβάνει και ελληνική πτέρυγα.

Τα στεφάνια προσφέρονται στο όνομα του Στυλιανού Κυριακίδη, του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946, ο οποίος ήταν ο πρώτος δρομέας παγκοσμίως που έτρεξε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Μετά τη νίκη του, ο Κυριακίδης παρέμεινε στις ΗΠΑ όπου και συγκέντρωσε χρήματα, ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρικά εφόδια για τους συμπατριώτες του στην Ελλάδα, οι οποίοι υπέφεραν από τις συνέπειες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Για να τιμήσει την κληρονομιά του Κυριακίδη, η Αθλητική Ομοσπονδία της Βοστώνης, έχει αναρτήσει φέτος σε όλη την διαδρομή του Μαραθωνίου και στην πόλη της Βοστώνης αφίσες που απεικονίζουν τον θρυλικό Έλληνα δρομέα.

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης που είναι το σημαντικότερο αθλητικό γεγονός της πόλης και ένας από τέσσερις μεγαλύτερους παγκοσμίως, πραγματοποιείται φέτος εκτάκτως τον Οκτώβριο μετά από διακοπή ενάμιση έτους λόγω της πανδημίας. Θα συμμετάσχουν 20 χιλιάδες αθλητές από 100 χώρες και 50 Πολιτείες των ΗΠΑ και για την πραγματοποίησή του εργάζονται πυρετωδώς 8.500 εθελοντές.

Πηγή: skai.gr