Σταθερό προβάδισμα των Συντηρητικών

Οι Συντηρητικοί της βρετανικής Αντιπολίτευσης έχουν σταθερό προβάδισμα έναντι του Εργατικού Κόμματος, του Τόνι Μπλερ, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Η έρευνα του ινστιτούτου YouGov, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Daily Telegraph, είναι μάλλον ένα δυσάρεστο μήνυμα για τον υπουργό Οικονομίας, Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του Εργατικού Κόμματος στους προσεχείς μήνες, καθώς δείχνει ότι στις επικείμενες τοπικές εκλογές οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος θα έχουν τα χειρότερα αποτελέσματα των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Οι τοπικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Αγγλία και τη Σκωτία την προσεχή Πέμπτη, παράλληλα με τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του κοινοβουλίου της Σκωτίας και της ουαλικής συνέλευσης.

Καθώς τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να προσελκύσουν τους ψηφοφόρους, η δημοσκόπηση του YouGov, δείχνει πως οι hspace=4συντηρητικοί του Ντέιβιντ Κάμερον διατηρούν το προβάδισμα έναντι του Εργατικού Κόμματος για δωδέκατο μήνα στη σειρά, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Συγκεκριμένα, το Συντηρητικό Κόμμα έχει ποσοστό 37%, μειωμένο κατά 2% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ το Εργατικό παραμένει σταθερό στο 32%. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες αυξάνουν τη δύναμή τους κατά 1% και βρίσκονται στο 18%.

Στην ερώτηση εάν θα προτιμούσαν μία κυβέρνηση συντηρητικών υπό τον Κάμερον, ή μία κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος, υπό τον Μπράουν, το 45% απάντησε ότι προτιμά τους συντηρητικούς, ενώ το 35% τάχθηκε υπέρ των εργατικών. Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει μειωθεί από το 22, στο 18%.

Ο Τόνι Μπλερ μετά τις εκλογές της 3ης Μαϊου αναμένεται ότι θα ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί στους προσεχείς μήνες.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με δείγμα 2.019 ενηλίκων από τις 23 έως τις 26 Απριλίου.
Πηγή: skai.gr