Στάρμερ: «Κατά συρροή ανίκανη» η κυβέρνηση του «ασόβαρου» Τζόνσον

Στάρμερ: «Κατά συρροή ανίκανη» η κυβέρνηση του «ασόβαρου» Τζόνσον

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Για «ανικανότητα κατά συρροή» που τον εξοργίζει κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ.

Στην ομιλία του κατά το κλείσιμο του ετήσιου συνεδρίου του κόμματος που φέτος διεξήχθη διαδικτυακά λόγω του κορωνοϊού, ο σερ Κιρ επέκρινε το χειρισμό της πανδημίας από τον Πρωθυπουργό Τζόνσον για τον οποίο είπε ότι «όλοι ξέρουν πως απλά δεν είναι σοβαρός, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς».

Πιο συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε «αγνοήσει» τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως με την ελλιπή χρηματοδότηση του συστήματος δημόσιας υγείας NHS, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί απροετοίμαστη έναντι του κορωνοϊού.

«Πάντα έτσι καταλήγουν τα πράγματα με κυβερνήσεις των Τόρις. Οι δημόσιες υπηρεσίες παραμελούνται, περικόπτονται και αφήνονται να εξασθενήσουν. Για ένα κόμμα που λέγεται Συντηρητικό, δε μοιάζει να συντηρεί και πολλά πράγματα», είπε ο ηγέτης των Εργατικών.

Όπως τόνισε, οι Εργατικοί «άξιζαν να χάσουν τις τελευταίες εκλογές». Αυτό που πρέπει να κάνει πρωτίστως το κόμμα, πρόσθεσε, είναι να ανακτήσει τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους σε περιοχές που παραδοσιακά στήριζαν το κόμμα του αλλά στις τελευταίες εκλογές στράφηκαν προς τους Συντηρητικούς, ο κ. Στάρμερ είπε: «Ποτέ ξανά οι Εργατικοί δε θα θεωρήσουν δεδομένα τα πράγματα για τα οποία νοιάζεστε. Και σας ζητώ: ρίξτε μια ακόμα ματιά στους Εργατικούς».

Δεσμεύθηκε δε να λύσει το πρόβλημα του αντισημιτισμού στους κόλπους του κόμματος, το οποίο βάρυνε ιδιαίτερα την ηγεσία του προκατόχου του Τζέρεμι Κόρμπιν και μίλησε για την πρόθεσή του να λάβει μέτρα αναφορικά με την ανισότητα, τη στεγαστική κρίση και τη δημόσια υγεία, να διασφαλίσει την ακεραιότητα και την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου και να προτάξει την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Συνόψισε τους στόχους της πολιτικής του για τη χώρα ως εξής: «Αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη, ευκαιρίες, συμπόνοια, ασφάλεια».

Πηγή: skai.gr