Σταμάτησαν οι έρευνες για το γιοτ - φάντασμα

Η αυστραλιανή αστυνομία διέκοψε τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου του γιοτ που βρέθηκε να πλέει χωρίς το πλήρωμά του ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της Αυστραλίας.

Η τύχη των τριών ατόμων που επενέβαιναν στο σκάφος παραμένει άγνωστη. Πρόκειται για τους αδελφούς Πίτερ και Τζέϊμς Τάνστεντ και τον φίλο τους Ντέρεκ Μπάτεν από την δυτική Αυστραλία.

Οι φήμες οργιάζουν. Άλλοι κάνουν λόγο για πειρατεία και άλλοι για τραγικό ατύχημα ενώ η αστυνομία αποκλείει, για την ώρα, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι \"η εξαφάνιση των τριών μελών του πληρώματος δεν είναι ύποπτη\", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής της τοπικής αστυνομίας.

Η Φραν Τάνστεντ, σύζυγος του Πίτερ Τένστεντ δήλωσε ότι η οικογένειά της θα συνεχίσει τις έρευνές για τον εντοπισμό των τριών ανδρών ενοικιάζοντας σκάφη και μικρά αεροπλάνα.

\"Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους βρούμε\" είπε.

Το \"KAZ II\" , ένα καταμαράν μήκους 12 μέτρων, εντοπίσθηκε την Πέμπτη από ελικόπτερο σε απόσταση 80 ναυτικών μιλίων ανοικτά του Τάουνσβιλ, κοντά στον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο.

Όταν τα μέλη του λιμενικού ανέβηκαν στο γιοτ ανακάλυψαν ότι η μηχανή του λειτουργούσε, ένα τραπέζι ήταν στρωμένο για γεύμα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ήταν επίσης σε λειτουργία.

Όμως δεν συνάντησαν κανένα ίχνος του πληρώματος, ενός 56χρονου άνδρα και δύο αδελφών 63 και 69 ετών.

Το γιοτ ρυμουλκήθηκε στο Τάουνσβιλ, όπου ειδικοί αναλύουν τα στοιχεία των συσκευών πλοήγησης.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναλύσεις του GPS, το οποίο βρέθηκε επίσης σε λειτουργία, το γιοτ συνέχιζε τον πλου του μέχρι την περασμένη Κυριακή, πριν στραφεί προς μια θαλάσσια περιοχή όπου επικρατούσε κακοκαιρία.

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης παραλληλίζουν το \"μυστήριο του KAZ II\" με αυτό του \"Mary Celeste\", του πλοίου που έκανε τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Γένοβα και βρέθηκε τον Δεκέμβριο 1872 εκτός πορείας και χωρίς το δεκαμελές του πλήρωμα. Πρόγευμα είχε σερβιριστεί στο πλοίο και τα φλιτζάνια του τσαγιού ήταν ακόμη ζεστά.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής Γουόρεν Γουέμπερ δήλωσε: \"Λέγονται πολλά αλλά εμείς δεν βρήκαμε τίποτα το ύποπτο. Οι τρεις άνδρες πήγαν για περιπέτεια, προφανώς έπεσαν σε σφοδρή κακοκαιρία και χάθηκαν\".
Πηγή: skai.gr