«Σταματήσαμε να εργαζόμαστε μετά την ηλικία των 30»

Η Λόρα και ο Μπραντ Μπάρετ έφτασαν σε ένα σημείο στη ζωή τους που είναι οικονομικά ανεξάρτητοι και επιλέγουν αν και πότε θέλουν να εργαστούν. 

Το ζευγάρι από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που έχει δύο μικρά παιδιά, ανήκει στο κίνημα FIRE (financial independence, retire early-οικονομική ανεξαρτησία, νωρίς στη σύνταξη) που ολοένα και μεγαλώνει παγκοσμίως. 

Και οι δύο εργάζονταν ως λογιστές αλλά μετά την απόκτηση των παιδιών τους άρχισαν να ξανασκέφτονται την προσέγγιση που είχαν στην εργασία τους.  

«Δεν έχω μια δουλειά από τις 9 έως τις 5 το απόγευμα. Δεν έχω εργοδότη στον οποίο να στηρίζομαι για τον μισθό μου. Έφτασαν στην οικονομική ανεξαρτησία και αυτό είναι ένα όμορφο πράγμα», λέει στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC ο Μπραντ Μπάρετ. 

«Το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος χοντρικά σημαίνει ότι έχεις περιουσία περίπου ίση με 25 επί των ετήσιων εξόδων σου. Έτσι είμαστε μία συνηθισμένη μεσοαστική οικογένεια στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια. Τα έξοδα μας θα έφταναν περίπου στα 40.000 δολάρια τον χρόνο», υποστηρίζει ο Μπραντ Μπάρετ. 

Η οικογένεια αποφάσισε να περιορίσει δραστικά τα έξοδα της και να επενδύσει τις αποταμιεύσεις της. Όπως εξηγεί ο Μπραντ Μπάρετ οι περισσότεροι σκεπτόμαστε τι χρήματα κερδίζουμε ενώ τα μέλη του κινήματος FIRE εστιάζουν στα χρήματα που χρειάζεται να ξοδεύουμε. 

Για παράδειγμα δεν έχουν αυτοκίνητο και ξοδεύουν μόλις 2 δολάρια κατά άτομο για το ημερήσιο φαγητό, το οποίο φτιάχνουν μόνοι τους. Μόνο από το φαγητό κατάφεραν να εξοικονομήσουν 3.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 36.000 δολάρια τον χρόνο. 

 

Πηγή: skai.gr