Σπεύδουν να επιστρέψουν πριν την ισχύ της νέας πορτοκαλί λίστας οι Βρετανοί από την Πορτογαλία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Διπλάσιο από το συνήθη αριθμό πτήσεων θα εκτελέσουν σήμερα οι αεροπορικές εταιρείες που συνδέουν την Πορτογαλία με το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται στα πορτογαλικά θέρετρα σπεύδουν να προλάβουν την υπαγωγή της ιβηρικής χώρας στην πορτοκαλί ταξιδιωτική λίστα του Λονδίνου.

Η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από την πράσινη λίστα ήταν η σημαντικότερη αλλαγή κατά την πρώτη αξιολόγηση που έκανε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι από τα ξημερώματα της Τρίτης όποιος ταξιδεύει από την Πορτογαλία στη Βρετανία θα πρέπει να μπαίνει σε απομόνωση δέκα ημερών, πέρα από τα τρία διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού που απαιτούνται.

Μόνο από το Φάρο, το δημοφιλέστερο θέρετρο για τους Βρετανούς στην Πορτογαλία, θα αναχωρήσουν εντός της ημέρας 39 πτήσεις.

Το πρωί καταγράφηκαν εικόνες συνωστισμού στο αεροδρόμιο του Φάρο με ουρές απεγνωσμένων και οργισμένων Βρετανών που αποφάσισαν να θέσουν πρόωρο τέλος στις διακοπές τους για να γλιτώσουν την καραντίνα.

Οι περισσότεροι από αυτούς χρειάστηκε να πληρώσουν ακριβότερα εισιτήρια επιστροφής λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης όχι μόνο να μη διευρύνει την πράσινη ταξιδιωτική λίστα αλλά και να αφαιρέσει την Πορτογαλία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουριστική βιομηχανία.

Η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει στο τέλος Ιουνίου, με τις νέες λίστες να ισχύουν από τις 28 του μήνα.
 

Πηγή: skai.gr