Ο Ερντογάν συνεχίζει τα «παζάρια» στο ΝΑΤΟ: «Οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν χρόνο», δήλωσε η Σουηδή πρωθυπουργός

Οι διαφορές δεν γεφυρώθηκαν, λύση δεν βρέθηκε, αλλά τουλάχιστον έγινε ένα βήμα προσέγγισης... Η συνάντηση που είχαν η Σουηδή πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν τελείωσε με «λευκό καπνό» για την ένταξη της σκανβδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ. Σύμφωνα, ωστόσο, με την κυρία Άντερσον και τις δηλώσεις που πραγματοποίησε στο δίκτυο ΤΤ, η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ήταν επικοιδομητική, είχε ένα θετικό πρόσημο, αλλά θα χρειαστεί χρόνος για τις διαπραγματεύσεις.

«Είχα μια ωραία και θετική συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν αυτό το Σαββατοκύριακο. Στο άμεσο μέλλον, η Σουηδία και η Φινλανδία θα συνεχίσουν τις διμερείς και τριμερείς συνομιλίες με την Τουρκία, αλλά οι διαπραγματεύσεις θα χρειαστούν χρόνο», τόνισε χαρακτηριστικά η Σουηδή πρωθυπουργός.

Η κυρία Άντερσον επεσήμανε ότι η χώρα της ήταν από τις πρώτες που έθεσε στον τρομοκρατικό της κατάλογο την κουρδική οργάνωση PKK

«Από την αρχή της διαδικασίας, έχουμε λάβει θετικά μηνύματα από την Τουρκία για το πώς θα αξιολογήσουν την αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Τώρα έχουμε μια συνεχή επικοινωνία. Ο διάλογος θα συνεχιστεί και ανυπομονώ για το αποτέλεσμα», πρόσθεσε η κυρία Άντερσον.

Πηγή: skai.gr