Σομαλία: Τουλάχιστον 6 άνθρωποι νεκροί από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε εστιατόριο

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου όταν βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σε ένα εστιατόριο κοντά σε αστυνομική ακαδημία, δήλωσαν εκπρόσωπος της αστυνομίας και αυτόπτης μάρτυρας.

Δεν είναι σαφές ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Έκρηξη σημειώθηκε σε εστιατόριο κοντά στο School Policio (αστυνομική ακαδημία)», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαντίκ Άλι σε μήνυμα στο WhatsApp προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά την έκρηξη.

Αργότερα δήλωσε στο Ρόιτερς πως έξι άνθρωποι, περιλαμβανομένου του δράστη, σκοτώθηκαν κατά την επίθεση.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο καταστηματάρχης Μοχάμεντ Άλι, δήλωσε στο Ρόιτερς πως η αστυνομία άνοιξε πυρ μετά την έκρηξη.

Είπε πως μπορεί να δει τεράστια σύννεφα καπνού να υψώνονται πάνω από το εστιατόριο και ασθενοφόρα να προσπαθούν να φθάσουν στο σημείο, στον τομέα Χάμαρ Τζάτζαμπ της πόλης, κοντά στο λιμάνι του Μογκαντίσου.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ο Μοχαμούντ Άχμεντ, δήλωσε στο Ρόιτερς πως η ισχυρή βροχή είχε αναγκάσει τον κόσμο να καταφύγει στο εστιατόριο.

«Καθώς έπινα το τσάι μου και κοιτούσα κάτω, ακούστηκε μια έκρηξη. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι συνέβη», είπε. Τραυματίστηκε στα πόδια, τα χέρια και το κεφάλι από θραύσματα και η έκρηξη του προκάλεσε επίσης διάσειση όπως είπε.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ πραγματοποιεί συχνά βομβιστικές επιθέσεις στη Μογκαντίσου και αλλού στη Σομαλία στο πλαίσιο της εκστρατείας της για ανατροπή της κεντρικής κυβέρνησης.

Η οργάνωση θέλει να εγκαθιδρύσει τη δική της διακυβέρνηση στη χώρα αυτή στο Κέρας της Αφρικής, στη βάση της δικής της αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου της σαρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ