Κλείσιμο

Σοκαρισμένη η Αϊτή από τη δολοφονία του προέδρου: 12 πληγές από σφαίρες στη σορό του

Σοκαρισμένη είναι η Αϊτή από τη βάρβαρη δολοφονία του προέδρου της χώρας Ζοβενέλ Μοΐζ. Βαριά οπλισμένοι δολοφόνοι εισέβαλαν στο σπίτι του προέδρου στα υψώματα της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς.περίπου στις 1 τα ξημερώματα τοπική ώρα και τον δολοφόνησαν με αγριότητα. Στη σορό του βρέθηκαν 12 πληγές από σφαίρες σύμφωνα με την εφημερίδα Novelist που επικαλείται δηλώσεις του δικαστή Καρλ Ανρί Ντεστίν. 

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς οι εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στο σπίτι του Ζ. Μοΐζ. 

Ο δικαστής ανέφερε ότι το γραφείο και η κρεβατοκάμαρα του προέδρου λεηλατήθηκαν και ότι τον βρήκε μπρούμυτα σε μια λίμνη αίματος. 

Η Πρώτη Κυρία Μαρτίν Μΐζ τραυματίστηκε επίσης από την επίθεση και μεταφέρθηκε στη Φλόριντα όπου λέγεται ότι βρίσκεται σε κρίσιμη, αλλά σταθερή κατάσταση. Τα τρία παιδιά του ζευγαριού, Jomarlie, Jovenel Jr και Joverlein, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε «ασφαλή τοποθεσία», ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

Ο κ. Destin είπε ότι η Jomarlie επεβίωσε κρυμμένη στο δωμάτιο του αδελφού της, ενώ δύο μέλη του προέδρου είχαν δεθεί από τους δράστες. 

Τέσσερις μισθοφόροι που ενέχονταν στη δολοφονία του 53χρονου προέδρου σκοτώθηκαν, και άλλοι δύο συνελήφθησαν, ανακοίνωσε ο Λεόν Σαρλ, ο γενικός διευθυντής της αστυνομίας της Αϊτής, κάποιοι όμως ακόμα διαφεύγουν και έχει εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό. «Θα σκοτωθούν ή θα συλληφθούν» διεμήνυσε ο επικεφαλής της αϊτινής αστυνομίας. 
 

Πηγή: bbc.com