Σοϊλού: Αν τα εργοστάσια δεν μας πουλήσουν τις μάσκες, θα τα κατασχέσουμε

Οι τουρκικές αρχές θα κατασχέσουν εργοστάσια εταιρειών που παράγουν μάσκες προστασίας, αν δεν συμφωνήσουν μέχρι απόψε να πωλούν τα προϊόντα τους στην κυβέρνηση, φέρεται ότι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού καθώς η Άγκυρα προσπαθεί να περιορίσει το ξέσπασμα του κορωνοϊού στη χώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ιό στην Τουρκία αυξήθηκε κατά εννέα και έφθασε χθες, Κυριακή, τους 30, με 1.256 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες το πρωί οι αρχές πραγματοποίησαν ταυτοχρόνως επιδρομές στις αποθήκες όλων των παραγωγών μασκών προστασίας στην Τουρκία για να απαιτήσουν από αυτούς να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας και να σταματήσουν να δημιουργούν αποθέματα από μάσκες, δήλωσε ο Σοϊλού, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

"Τους προειδοποιήσαμε και πάλι να υπογράψουν συμβόλαια με το υπουργείο Υγείας μέχρι τις 20:00 απόψε. Διαφορετικά, έχουμε άλλες εξουσίες και δεν θα διστάσουμε ποτέ να τις χρησιμοποιήσουμε", φέρεται να δήλωσε ο Σοϊλού.

"Θα αγοράσουμε αυτές (τις μάσκες) και σε καλή τιμή", δήλωσε. "Μάρτυράς μας ο Θεός, έχουν 10-12 ώρες, αλλιώς θα κατασχέσουμε τα εργοστάσιά τους αύριο".

Ο Σοϊλού δήλωσε επίσης πως 10.750 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στην Τουρκία και πρόσθεσε πως όσοι δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα τιμωρούνται με πρόστιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ