Σκόπια: «Δεν μετανιώνω» δηλώνει μια από τους επτά αντάρτες του VMRO-DPMNΕ

Σκόπια: «Δεν μετανιώνω» δηλώνει μια από τους επτά αντάρτες του VMRO-DPMNΕ
«Δεν μετανιώνω για την ψήφο μου ώστε να ξεκινήσει η συνταγματική αναθεώρηση» δήλωσε στα σκοπιανά ΜΜΕ μια από τους επτά «αντάρτες» του VMRO-DPMNΕ (ο όγδοος ήταν ανεξάρτητος συνεργαζόμενος), η Νόλα Ισμαϊλόφσκα Στάροβα. Υποστηρίζει πάντως, ότι θα περιμένει από τον Ζόραν Ζάεφ να συναινέσει στους όρους που έχει θέσεις με τους άλλους συναδέλφους της ώστε να ψηφίσει «ναι» στην αναθεώρηση και στην τρίτη, και καθοριστικότερη, ψηφοφορία. 

«Ψήφισα για να  βοηθήσω τη διαδικασία… Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι έγιναν απειλές εναντίον μου για την απόφαση που πήρα στη ‘’Μακεδονική’’ Βουλή. Οι πράξεις μου οδηγούνται αποκλειστικά από την επιθυμία για ευημερία στη ‘’Μακεδονία’’» δηλώνει η κ. Στάροβα, απορρίπτοντας τις αναφορές ότι δέχθηκε απειλές για να συνταχθεί με την κυβέρνηση  Ζάεφ. Τονίζει μάλιστα ότι πολλοί πολίτες υποστήριξαν την απόφασή της. 

Ξεκαθαρίζει μάλιστα, ότι αν στους οχτώ βουλευτές παρασχεθούν οι περαιτέρω εγγυήσεις που ζητούν για τη διασφάλιση της «μακεδονικής» ταυτότητας, τότε θα ψηφίσει και στην τελική ψηφοφορία υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης, που οδηγεί στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Το VMRO-DPMNE απέπεμψε άμεσα τους «επτά» που υπερψήφισαν στη συνταγματική αναθεώρηση, μεταξύ αυτών και την κ. Στάροβα, ενώ φιλικά στην αξιωματική αντιπολίτευση ΜΜΕ τους αποκαλούν προδότες».

Πάντως, ο Ζόραν Ζάεφ υποστηρίζει ότι και άλλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης θα πειστούν τελικά να ψηφίσουν την αναθεώρηση. Πηγή: skai.gr