Κλείσιμο

Σκηνές πανικού στα νησιά Φίτζι για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού (pics)

Τα νησιά Φίτζι ανακοίνωσαν σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού, με τον πανικό αμέσως να καταλαμβάνει τους κατοίκους.

«Υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της covid-19 στη πόλη Λαουτόκα, ένας ασθενής που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό», και ο οποίος τέθηκε σε καραντίνα «υπό ιατρική παρακολούθηση», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας Ιφερέιμι Ουακεναμπέτε.

Πρόκειται για ένα μέλος του πληρώματος καμπίνας της Fiji Airways, 27 ετών, ο οποίος είχε πρόσφατα μεταβεί στις ΗΠΑ και τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με τις αρχές των Φίτζι οι οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τους επιβάτες και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος στις πτήσεις στις οποίες εργάστηκε.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πανικό στην Σούβα, με τους κατοίκους να σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και, σύμφωνα με τους Fiji Times, γονείς να τρέχουν στα σχολεία για να πάρουν τα παιδιά τους.

Ο πρωθυπουργός Φρανκ Μπαϊνιμαράμα απηύθυνε έκκληση για ηρεμία προς τους 930.000 κατοίκους των Φίτζι: «Η εθνική ενότητα δεν πρέπει να διασπαστεί. Κανείς δεν θα πρέπει να επιτρέψει στον φόβο ή τον πανικό να καθορίσουν τις ενέργειές του», πρόσθεσε.

Η Λαουτόκα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας με 55.000 κατοίκους, θα τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες, διευκρίνισε.

Εξάλλου όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα θα πρέπει να μένουν σε καραντίνα στα σπίτια τους επί 14 ημέρες, ενώ απαγορεύθηκαν οι συγκεντρώσεις περισσοτέρων από 20 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ