«Σκανδαλίζει» την Ιταλία η εγκυμοσύνη δυο καθολικών καλογριών

«Σκανδαλίζει» την Ιταλία η εγκυμοσύνη δυο καθολικών καλογριών

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί που εξέτασαν το υπερηχογράφημα καθολικής καλόγριας που μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πονόκοιλο στο νοσοκομείο Sant'Agata di Militello της Μεσίνα στη νότια Ιταλία.

Η 34χρονη καλόγρια, δεν είχε τελικά κανένα παθολογικό πρόβλημα, αλλά απλά ήταν έγκυος.

Την είδηση, μετέδωσε την περασμένη Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλούμενο δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας της Μεσίνα Gazzetta del Sud.

Το απίστευτο περιστατικό, επιβεβαίωσαν στη συνέχεια και εκκλησιαστικοί κύκλοι, χωρίς ωστόσο να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.

Η νεαρή καλόγρια, ζούσε σε μοναστήρι σε μια μικρή πόλη στο Νεμπρόντι της Ιταλίας και τώρα έχει μεταφερθεί στο Παλέρμο.

Οι ίδιοι εκκλησιαστικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η ίδια θα αποφασίσει αν θα γίνει μητέρα πλήρους απασχόλησης μετά τη γέννηση του παιδιού της εγκαταλείποντας τη ζωή στο μοναστήρι.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αντίστοιχο περιστατικό συνέβη και στη Σικελία πριν από ένα περίπου μήνα. Καλόγρια από τη Μαδαγασκάρη, της οποίας η ηλικία δεν διευκρινίζεται, διαπίστωσε στο νοσοκομείο πως είναι έγκυος.

Η εν λόγω καλόγρια ήταν πρεσβυτέρα και εργαζόταν για την φροντίδα ηλικιωμένων στην Ραγκούζα της Ιταλίας. Μόλις έγινε γνωστή η εγκυμοσύνη της, η καλόγρια έφυγε από το μοναστήρι και επέστρεψε στην χώρα καταγωγής της.

Πηγή: skai.gr