Κλείσιμο

Σιίτες χωρικοί απήχθησαν και εκτελέστηκαν στη βαγδάτη

Εικοσιένας σιίτες χωρικοί απήχθησαν σε περιοχή βορειοανατολικά της Βαγδάτης όπου διέμεναν και στη συνέχεια εκτελέστηκαν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ένοπλοι που ταξίδευαν με πέντε αυτοκίνητα εισήλθαν στο χωριό Ιμάμ Μανσούρ κοντά στη πόλη Μπάλαντ Ρουζ, ανάγκασαν τους ανθρώπους να βγουν από σπίτια τους και στη συνέχεια, τους μετέφεραν σε ένα γειτονικό αγρό και τους εκτέλεσαν.
Τα πτώματά τους βρέθηκαν το Σάββατο. Τα θύματα ήταν μέλη δύο οικογενειών προφανώς από μία σιιτική φυλή. Το νεότερο ήταν 12 ετών.
Τέσσερα άλλα πτώματα ανακαλύφθηκαν από την αστυνομία στη περιοχή της Μπακούμπα,60 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης και το πτώμα μίας γυναίκας που είχε βασανιστεί βρέθηκε κοντά στο Κιρκούκ,250 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.
Για δεύτερη ημέρα σήμερα ισχύει σήμερα η απαγόρευση της κυκλοφορίας στη Βαγδάτη και οι μεγάλες οδικές αρτηρίες είναν σχεδόν ερημωμένες.Το αεροδρόμιο παρέμεινε κλειστό και αυτός είναι ο λόγος που ο πρόεδρος Ταλαμπανί ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Ιράν.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αποφασίστηκε την Πέμπτη μετά τις επιθέσεις στη συνοικία Σαντρ Σίτι που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 202 άνθρωποι.
Πηγή: ΑΠΕ
Πηγή: skai.gr