She Said: H Carey Mulligan και η Zoe Kazan «ξεσκεπάζουν» το σκάνδαλο Weinstein

Φέτος ολοκληρώνονται επίσημα 4 χρόνια από τη δημοσίευση του άρθρου των Megan Twohey και Jodi Kantor στους New York Times, που αποκάλυψε το πλήθος των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και επιθέσεων που είχε διαπράξει ο Harvey Weinstein.

Τώρα που η ιστορία έχει πλέον “ωριμάσει” κι έχει γίνει η αφορμή για το ξεκίνημα του #MeToo, ήρθε η ώρα να δούμε το χρονικό της αποκάλυψης και στη μεγάλη οθόνη με την ταινία She Said.

H ταινία She Said βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του 2019 που κυκλοφόρησαν οι δύο δημοσιογράφοι με το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το 2017 με ένα άρθρο των δύο δημοσιογράφων που αναφερόταν ονομαστικά στο πλήθος των γυναικών που κατήγγειλαν τον Weinstein. Oι παρενοχλήσεις και η επιθέσεις που διέπραξε ο μεγάλος παραγωγός του Hollywood έφταναν χρονικά μέχρι και 3 δεκαετίες πίσω. Έκτοτε, περισσότερες από 80 γυναίκες έχουν μοιραστεί τις δικές τους τραυματικές ιστορίες μαζί του και κατέθεσαν εναντίον του στο δικαστήριο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα φυσικά να αποκλειστεί ο Weinstein από τον κινηματογραφικό κόσμο και να αντιμετωπίσει 23 χρόνια φυλάκισης.

Ποιες ηθοποιούς θα δούμε στους κεντρικούς ρόλους

Η Carey Mulligan και η Zoe Kazan έχουν αναλάβει μέχρι στιγμής τους δύο κεντρικούς ρόλους. Ωστόσο, μετά από όσα έγιναν, το μεγαλύτερο ερωτηματικό αιωρείται πάνω από το όνομα του Weinstein. Κανείς δεν ξέρει μέχρι στιγμής ποιος ηθοποιός θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τον συγκεκριμένο ρόλο. Ωστόσο, σκηνοθέτιδα της ταινίας θα είναι η Maria Schrader. Πρόκειται για τη γυναίκα που βρέθηκε και στη σκηνοθετική καρέκλα της μίνι σειράς Unorthodox του Netflix.

Όλοι βέβαια δηλώνουν ενθουσιασμένοι πλέον με τις επιλογές της Carey Mulligan. Η ίδια έχει λάβει τεράστιους επαίνους μετά τη συμμετοχή της στο Promising Young Woman της Emerald Fennell. Έκανε κυριολεκτικά έναν πλανήτη να μιλά γι’αυτήν κι όχι άδικα. Τώρα φαίνεται πως όλος ο πλανήτης θα ξεκινήσει να μιλά για το δίδυμο που άλλαξε όσα ξέραμε. Οι δύο δημοσιογράφοι είναι εκείνες στις οποίες οφείλουμε σήμερα το κίνημα #MeToo και το #Time’sUp. Ας ελπίσουμε ότι η συγκεκριμένη ταινία θα το καταστήσει ξεκάθαρο.

Διαβάστε επίσης:

Τα 3 ζώδια που έχουν άποψη για όλους και για όλα

Τα απαραίτητα fashion items σύμφωνα με το Who,What,Wear

Πηγή: savoirville