Σφίγγα ο Θάτσι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του όσον αφορά την ημερομηνία ανεξαρτητοποίησης της σερβικής επαρχίας, παρά τις πληροφορίες που θέλουν την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας την
Ο Θάτσι κάλεσε πάντως την αλβανική κοινότητα του Κοσόβου να γιορτάσει με τιμή και αξιοπρέπεια το γεγονός.

Η κυβέρνηση του Κοσόβου θα συνεχίσει να εργάζεται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τόνισε ο κ. Θάτσι.

Ο λαός και οι θεσμοί του Κοσόβου γνωρίζουν την ημερομηνία και είναι ξεκάθαρο ότι θα έχουμε έναν καταπληκτικό εορτασμό, με ευρείας κλίμακας διαδηλώσεις και κρατικές τελετές, που θα διεξαχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στέλνοντας ένα μήνυμα στον δημοκρατικό κόσμο ότι αυτή η χώρα και αυτό το έθνος αξίζουν την ανεξαρτησία, υπογράμμισε ο κ. Θάτσι.

Από την πλευρά του, το Βελιγράδι ζητά από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να
Σημειώνεται ότι ο κοσοβάρος πρωθυπουργός πραγματοποίησε την Παρασκευή μία μη προαναγγελθείσα επίσκεψη στα Σκόπια και είχε συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεβσκι σχετικά με τα κοινά σύνορα της ΠΓΔΜ και της υπό απόσχισιν σερβικής επαρχίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γκρούεβσκι, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα συνεργασίας σε διαφόρους τομείς και τη χάραξη των βορείων συνόρων της ΠΓΔΜ με το Κόσοβο.

Επιβεβαίωσαν επίσης την υποστήριξή τους στο σχέδιο του ΟΗΕ που καταρτίστηκε το 2006 και αφορά την εφαρμογή της ανεξαρτησίας του Κοσόβου υπό διεθνή επιτήρηση.


Πηγή: skai.gr