Κλείσιμο

Σεβεροντονέτσκ: Οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να έχουν τον έλεγχο του εργοστασίου Αζότ

Ο κυβερνήτης της περιοχής δήλωσε πως αναμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να καταλάβουν την πόλη είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Η Ουκρανία συνεχίζει να έχει τον έλεγχο του εργοστασίου χημικών Αζότ στο Σεβεροντονέτσκ όπου έχουν βρει καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της περιοχής.

«Το Αζότ δεν είναι μπλοκαρισμένο, οι μάχες συνεχίζονται στους δρόμους δίπλα στο εργοστάσιο», δήλωσε ο Σέρχι Γκαϊντάι στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αναμένει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν κάθε προσπάθεια για να καταλάβουν την πόλη είτε σήμερα είτε αύριο, Δευτέρα.

Φιλορώσοι περικύκλωσαν το εργοστάσιο Αζότ

Οι φιλορώσοι αντάρτες του Ντονμπάς υποστηρίζουν ότι έχουν περικυκλώσει το εργοστάσιο χημικών Αζότ, στο Σεβεροντονέτσκ, μια πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο των μαχών εδώ και εβδομάδες.

«Μια μικρή ομάδα Ουκρανών μαχητών δεν μπορεί να φύγει πλέον από το εργοστάσιο. Όλες οι οδοί διαφυγής είναι αποκομμένες για αυτούς», ανέφερε ο «πρεσβευτής» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ στη Μόσχα, Ραντιόν Μιρόσνικ, σε ανάρτηση στο Telegram.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ